afbeelding

Ontwikkeling & Groei – ‘Tewelde, een voorbeeldmedewerker’

Ontwikkeling & Groei

Het verhaal van Tewelde

Ontwikkeling en groei staan bij SNEL Uitzendbureau hoog in het vaandel. Bij de verschillende vacatures en opleidingen die wij aanbieden, vinden wij het dan ook belangrijk dat er voldoende ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Een mooi voorbeeld hiervan is het succesverhaal van Tewelde Hadish, die via een leertraject van Noorderhuizen zijn roeping vond en via Snel Uitzendbureau uitgroeide tot een volwaardig medewerker in de bouw.

2018

Het is 2018 als Tewelde in het leertraject Noorderhuizen terechtkomt; een bijzonder project waarin mensen met een migratieachtergrond worden opgeleid in onder anderen de bouw.
Tewelde gaat er aan de slag als houtbewerker. Heel veel ervaring met hout heeft Tewelde op dat moment echter nog niet. In Eritrea volgde hij één jaar een opleiding en deed hij bovendien een jaar werkervaring op. Bij Noorderhuizen zou hij de echte fijne kneepjes van het vak houtbewerking leren. Eén dag in de week kreeg hij les, die hij drie dagen in de week meteen in praktijk mocht brengen. Een manier die Tewelde op het lijf geschreven was. Hij behaalde er zijn VCA en rondde in februari 2020 zijn leertraject succesvol af.

2020

Na het afronden van zijn leertraject Noorderhuizen was het tijd voor de volgende stap: een werkplek. Deze plek vindt hij in Appingedam, waar hij aan de slag gaat bij Bouwservice Enrico Tap. Iets waar Tewelde van tevoren heel zin in heeft, maar toch ook nog wel een beetje spannend vindt. “Ik wist nog niet wat ik zou gaan doen en wat er van me verwacht werd.
Alles was nieuw en ik leerde allemaal nieuwe mensen kennen. Ik vond het lastig en spannend om vragen te stellen, omdat ik een goeie indruk achter wil laten.”

Ondanks de zenuwen voelt Tewelde zich in Appingedam al snel op zijn plek. Hij leert er, naast het houtbewerken, nieuwe dingen als het werken met gips, isoleren en schilderen.
De leergierigheid en de trots als hij iets nieuws heeft geleerd stralen er hierbij vanaf. Iets wat ook zijn baas Enrico Tap direct opvalt, al moet hij hem hier soms een beetje in remmen.
“Tewelde komt heel positief over. Hij heeft een enorme drive om te werken en niets is hem te veel. Het enige puntje is dat hij te snel wil soms, en dan wat minder nauwkeurig kan zijn.
Maar goed, dan zeg je dat tegen hem en dan werkt hij er ook direct aan.”

De samenwerking tussen Tewelde en Enrico blijkt van beide kanten een groot succes. Tewelde draait mee met grote projecten en hij leert nog elke dag bij. De spanning die hij vooraf had bij het vragen van nieuwe dingen is er inmiddels dan ook helemaal van af. “Mijn collega’s doen het één keer voor en dan doe ik het na. Als ik het niet begrijp kan ik het vragen en dan leggen ze het nog een keer uit. Het werken met collega’s is heel leuk en ik heb veel ruimte om dingen te leren.” Ook Enrico spreekt lovend over de samenwerking met Tewelde. “Ik heb hem op verschillende projecten laten meelopen en nu trekt iedereen aan hem. Iedereen wil hem erbij hebben op de bouw. Tewelde is een voorbeeldmedewerker voor hoe het moet.”

Toekomst

Inmiddels woont Tewelde met zijn vrouw en twee kinderen in Winsum, waar hij helemaal op zijn plek is. Het werken in de bouw is voor hem een gouden greep gebleken en daar is hij dan ook nog lang niet klaar mee. “Ik wil veel ervaring op doen in de bouw en hier verder in groeien. In de toekomst wil ik graag een mbo niveau 2-opleiding gaan doen in de bouw.”
Het verhaal van Tewelde is een prachtig voorbeeld van een wisselwerking tussen een leergierige, hardwerkende werknemer en een goeie werkgever.

Ben jij nou ook op zoek naar een baan? Naast onze vacatures in de bouw hebben wij onder andere offshore vacatures, havenwerk vacatures en vacatures in de bouw.

Schrijf je snel in en wie weet, ga jij Tewelde achterna!

Reacties zijn gesloten

Uploading
Spring naar toolbar